1966 OLDSMOBILE TORONADO

Hej alle.

Hele livet har jeg været vild med biler , mest af alle amerikanske biler.Da jeg blev 18 fik jeg mig første amerikaner ,en 1934 Ford tudor, som er mest kendt for at være den mest brugte til hot rod i dag både her og i USA , den havde jeg i 8 måneder før den skulle til syn,men min far sagde nej til at finansiere denne sag så den døde en slem død.

Så kom en gammel Volvo fra 1956 ,444 som jeg havde ca 3 år,jeg lånte den til min bror,og i nord sjæland på vej til sommer huset fik den et ordentligt gok i bagenden og døde ved den lejlighed.

Så kom den bedste af dem , en 1959 Chevrolet Bel Air ,den med måge vingen, creme white og jeg var vild i varmen ,den fedeste bil i verdnen,lige til at min svigerfar tilbød jeg kunne vaske den på HT-s værksted på amager. Jeg vaskede den og da jeg tørrede den af med vaskeskindet bang et hul på størrelse med en pande til mad kom i alle døre.Den var tærret mere end jeg kunne se.

Op på hesten igen, det tog 3 år at få den til at ligne den bil jeg købte.Jeg nåede at male den 2 gange.

Lånte den ud 1 gang til en ven, på Gl.kongevej i København,Bang 4 biler ( 2 taxaer 1 post vogn og en privat vogn og den døde en smertelig død.

Så en dag da jeg var på vej hjem fra arbejdet, hvad var det jeg så: En metalic green car i baggården på en have i hvidovre.En 1961 Oldsmobile inteseptor hardtop ,jeg hoppede ud af bussen, fik den på hånden,og blev min for 3900.00 kroner.Den havde jeg i 15 år, og forærede den til en ven.

Nu kommer den endelige historie, i 1966 skulle jeg over i kiosken og hente en pakke Kings til min moster, på vejen ind i butikken var der blade på begge sider af indgangs døren,og se;der hang Playboy ,fin dame på forsiden,da jeg kom ind i butikken,se;Der var en bil på bagsiden af playboy en Oldsmobile Toronado, og jeg købte straks bladet.

Bladet forsvandt,men jeg sagde til mig selv,hvis jeg senere i livet så en sådan bil,slog jeg til.Dan have den til salg i Californien,og jeg var solgt.Bilen måtte jeg eje,Bang og det var gjordt.Og bilen var min.Så det er mit håb at alle andre der læser dette ikke glemmer hvad de har lovet dem selv,Vær sand til dig selv,gør hvad du lover.

Jeg ved det bliver en stor opgave,men med Dan s hjælp ved jeg også det lykkes.

Bless you Dan

Finn B. Nielsen

Karlslunde

BACK