1964 CADILLAC
SEDAN DE VILLE

Da jeg var ca. 10 år gammel, købte vores families genbo en Mustang fra 72. Fra jeg hørte den bil starte første gang, har jeg aldrig hørt noget federe end en buldrende V8’er.

Da jeg var i starten af 20’erne, var det tæt på nogle gange, at jeg fik anskaffet mig min egen V8’er. Det blev dog aldrig til noget, hvilket er både godt og skidt. Skidt, fordi jeg selvfølgelig ville have haft en masse oplevelser og erfaringer allerede nu. Godt, fordi jeg med sikkerhed ville have været nødt til at skille mig af med en eventuel amerikanerbil, mens man læste, blev voksen, fik hus, have, børn og alt det andet man nu får rodet sig ind i.

Endelig, da jeg så blev 40, skulle det være. Efter et par års tilløb og grundig research (og en kamp for at renovere huset så meget færdigt at jeg ville have lidt tid til overs), gik jagten på min egen V8’er så ind.

Jeg var efterhånden blevet helt sikker på, at uanset hvad, skulle det være en full size. Cadillac, Buick og Pontiac var, hvad jeg kiggede på. Jeg begyndte at forhøre mig rundt omkring, og snart lå der en besked til mig fra Dan fra Dream Machines.

Det er nok meget normalt, at man ønsker sig en bil med kludetag, men jeg fandt ret hurtigt ud af, at skulle det ske inden for mit budget, ville jeg ende med at købe et lig. Dans gode argumenter fik mig heldigvis væk fra den ide. Stor var glæden derfor, da Dan fortalte at han havde fundet en 1964 Cadillac Sedan de Ville, Four Window, den 4-dørs bil jeg helst vil eje, når det nu ikke blev til en convertible - i denne omgang.

En fredag talte jeg med Dan i telefonen. Han stod ved siden af bilen i L.A., og han fortalte levende om den. Dans gode beskrivelse, sammen med de billeder han tidligere havde mailet til mig, gjorde at jeg slog til og bad ham købe bilen for mig. Da jeg ofte har besøgt Dream Machines hjemmeside, og altid kun har hørt positivt om Dan, hans forretning og hans ærlighed, havde jeg ikke engang uro i maven over købet af en ubeset bil (i hvert fald ubeset af mig selv). Jeg var bare totalt høj over, at jeg nu kørte Cadillac.

Langt om længe, den 10. juli, stod bilen så i Århus havn. Den svarede fuldt ud til Dans beskrivelse af den. Nu står skønheden så i garagen og venter på en ny frostprop og lidt andre småting, før hun for alvor kan komme på vejen. Allerede nu er jeg dog håbløst forelsket, og den korte køretur jeg indtil videre har haft gjorde, at jeg øjeblikkeligt var hooked.

Jeg kan kun anbefale andre, der går med tanker om at skaffe sig noget gammelt Detroit-jern, at få realiseret drømmen hurtigst muligt. At vælge at få Dream Machines til at hjælpe med købet, kan jeg også kun give mine varmeste anbefalinger. Det har været en helt igennem reel oplevelse.

Flemming Blaabjerg
Stenlille

BACK