1958 BUICK LIMITED
4 DOOR HARDTOP

Til Dream-Machines

Min kone og jeg har igennem mange år interesseret os meget for biler og især for 50’er amerikanerbiler. Vi havde været til træf og diverse messer mange gange, men vi havde aldrig taget mod til os at købe sådan en bil selv.

Efter et besøg i København var vi på vej hjem til Nordjylland, og vi besøgte en bilforhandler, som havde specialiseret sig på amerikanerbiler. Efter en time havde vi købt vores første amerikanerbil: 1958 Buick Roadmaster. Efter mange genvordigheder fik vi en Dodge 1959 i stedet for. Men Buick’en havde brændt sig fast på nethinden. Vi forsøgte igen at købe en 1958 Buick, men denne gang en Limited. Jeg troede ikke, at noget kunne gå galt denne gang, men alligevel endte det med bilforhandlerens konkurs, og vi tabte et stort beløb.

Da vi havde ”slikket sår” en periode fik vi kontakt til Dream-Machines. Jeg talte i første omgang med Brian i midten af oktober 2002. Både Brian og ejeren af Dream-Machines, Dan, er specialister på og meget begejstrede for Buick. På det tidspunkt var jeg meget præcis med vores ønske: 1958 Buick Limited 4-dr ht. Den måtte ikke have air-ride, den skulle helst være sort, og det måtte ikke være et projekt. Efter knap 3 måneders søgen og et par kasserede biler, var bilen fundet. Bilen skulle hentes ud af en lade og transporteres til værksted, så der kunne laves en status på bilen. De ”obligatoriske” dele (dæk, gummilister) blev bestilt. I ventetiden kunne vi glæde os over et sæt billeder af bilen, som vi havde fået på email.

Ventetiden på, at bilen blev ”puttet” i en container, og sendt over vandet, føltes meget lang. Når utålmodigheden blev for stor, skulle nerverne lige dulmes med en snak med Brian.

Dan holdt os hele tiden orienteret om forløbet. Lige inden transport til havnen for at blive lastet i container, gik starteren i stykker. Så finde reservedel og montere, så bilen blev ”puttet” i containeren den 14. marts 2003. Lige inden sendte Dan billeder af bilen på havnen.

Så oprandt dagen, hvor containeren skulle tømmes på Århus Havn. Tirsdag inden påske ankom vi til havnen kl. 7.50. Dan var endnu ikke kommet. Vi fandt containeren, og bare vide, at bilen var mindre end en meter væk – pyha. Så kom Dan og havnefolkene og containeren blev åbnet. Ud med nogle stumper inden vi kunne se bilen. Der stod den – klar til at blive trillet ud af sit midlertidige hjem. Vi fik den skåret og skruet løs. Kravle ind i bilen – der var ikke plads til at åbne døre – og starte bilen. Efter et par forsøg kom den i gang – fryd for øregangen.

Vi havde medbragt vand mm., og straks gjorde vi bilen fri for det værste snavs. En lille prøvetur på havnen – det lovede godt.

Da vi havde fået så flot en service, havde vi lavet en lille gimmick til Dan. Han fik en kransekage med et billede af Buick’en, og ”råvarerne” til en lille kaffe-punch.

Lidt over middag satte vi prøvepladerne på og kørte mod Nordjylland. Den spandt som en kat på motorvejen. Hele vejen hjem (165 km) uden et eneste problem.

Næste morgen gik benzinpumpen i stykker. Her var Dan og Brian hurtige til at skaffe en ny pumpe. Allerede fredag middag (Langfredag) kunne jeg montere den nye pumpe.

Når man køber en bil, som er 45 år gammel, kan man ikke forvente, at man får en ”spritny” bil. Man må forvente, at der skal ”skrues” lidt hist og her. Nu har jeg haft lejlighed til at kigge bilen igennem her i påsken, og jeg er forbavset over, hvor godt bilen har holdt sig. Så nu kan jeg bare glæde mig til at komme i gang med de små ”forbedringsprojekter”.

Her efter handlen er gennemført, er vi utroligt godt tilfredse med forløbet. Vi har mødt en service og en entusiasme, som har været helt utrolig. I hele processen er vi løbende blevet informeret. Efter handlen har vi oplevet den samme entusiasme med opfølgning, stumper mm. Med vores historie med tidligere handler med amerikanerbiler, var vi meget skeptiske denne gang. Dette har både Dan og Brian gjort til skamme. De er ikke bange for at sige deres mening ærligt, og det er også med til at give tillid. Vi har fået en bil, som så rigeligt lever op til de billeder og beskrivelser, vi har fået.

Med baggrund i vores oplevelser med Dream-Machines kan vi derfor kun varmt anbefale dem til at finde jeres drømmebil. Det bedste resultat får I, hvis I ved helt præcist, hvilken bil, som er drømmebilen.

Nu kan vi gå en sommer i møde, hvor der er dømt cruising i både Dodge og Buick……..

Med venlig hilsen

Henriette og Frank Jensen

Lyngså

PS: Advarsel – det går i blodet……

BACK