1966 CHEVROLET
CHEVELLE
2 DOOR HARDTOP

Til Dream Machines

For knap 2 år siden købte vi en Buick Limited af Dream Machines, og den er vi meget glad for.

Vi har gennem de 2 år haft løbende kontakt til både Brian og Dan, både på træf og pr. tlf.

Så ringede Dan en dag sidst i oktober 2004 og spurgte om jeg kunne være interesseret i en 1966 Chevrolet Chevelle?

Min umiddelbare reaktion var, at den var ”for ny”. Dan fortalte omkring bilen, og det var en proffessionel bil-entusiast, som havde restaureret bilen, og ”optimeret” motoren. Jeg fik en lang beskrivelse af bilen og en helt masse billeder. Formanden i Frederikshavn Amerikanerklub blev spurgt til råds, og jeg blev lidt tændt. Det kunne være lidt sjovt at prøve den bil, som i modsætning til vore andre biler har ”lidt mere motor og lidt mindre bil”.

Beslutningen blev taget den 28. november, og betalingen blev sat ind på en spærret konto.

Ventetiden blev brugt til at få fat i en shop manual på bilen, samt finde andet litteratur. Jeg var blevet informeret om nummeret på containeren, så jeg kunne selv følge lidt med i, hvorlangt den var kommet og ETA (Expected Time of Arrival). Mit arbejde fyldte meget i ventetiden, så den føltes ikke så lang.

Den 22. februar skulle vi så hente bilen i Aarhus. Jakob fra amerikanerklubben var kørt med ned at hente bilen. Vi var nede på havnen kl. 9.30. Containeren var endnu ikke frigivet af tolden. En time senere kom containeren. Yderst stod en flot 1966 Buick Electra, samt en masse reservedele. Da vi kom til Chevellen – den så godt ud allerede inde i containeren. Bygge rampe til at få den ud/ned. Ud kom den, og vi fik den startet – yes – smilet nåede helt op til ørerne. En lille prøvetur på havnen – den var meget frisk – jeg har endnu ikke turdet at ”træde til” på den højre pedal. En chevy smallblock med manuel gear, det virker lidt voldsomt for en uvant.

Inden vi skulle hjemad skiftede jeg lige olie på motoren. Det var første sæt olie, der var på motoren efter renovering.

På vej hjem begyndte benzinen at drille, der kom ikke nok af den – så de sidste km foregik i slæbetov. Vel hjemme ”flåede” jeg brændstofslanger og filter fra hinanden, rengjorte og samlede igen – så spandt den.

Lige nu står bilen i garagen og venter på, at der bliver forår og jeg får tid til at få den på plader.

Endnu engang har Dan bevist, at bilen fuldt ud lever op til den beskrivelse, som jeg fik. Jeg havde aldrig turdet at købe denne bil på egen hånd. Det eneste, som skal til at syne bilen er et par blinklys samt justering af bremserne. Hvis jeg skulle finde på at købe endnu en amerikanerbil i guds eget land, så vil jeg ikke et sekund være i tvivl om at bruge Dream Machines igen.

Jeg har egentlig kun 2 små bemærkninger: Efter 8 år i Danmark burde Dan nok begynde at lære det danske……. , og Brian var ”dybt forarget” over, at man kan finde på at købe andet end Buick ;-)

Vi går en sjov sommer i møde, og jeg tror, at selv Brian synes Chevellen er fin.

Med venlig hilsen

Henriette og Frank

Lyngså

PS: Det går endnu mere i blodet…….

BACK