1967 BUICK WILDCAT
2 DOOR HARDTOP

Endnu en Wildcat ?67 i familien.
Så skete det, jeg fik realiseret en lille drøm om at få en amerikaner bil. Efter som jeg i flere år har deltaget og været tilskueretil flere amerikaner biltræf, og fundet hobbyen intersant. Nu ligger det lidt til familien med store biler, efter som min bror også gør i amerikaner biler. Derved er interessen kommet så det var kun at få det ført ud i livet, og selv prøve til med de fede øser.
Det skulle være en kraftig model hvad angår motor, samt en bil hvor der var tænkt på kvalitet i konstruktion, design og ikke mindst på udstyr. Der er meget at vælge imellem af forskellige bilmærker, men det stod klart at det skulle være en bil fra General-Motors , idet de er klart førende i kvalitet og finish. Jeg fik den største interesse for Buick, for dette bilmærke kunne opfylde min ønsker. Mit valg blev en Wildcat ?67, for denne bil er lidt af en en?er , og tilmed en meget sporty mandebil, selv om det er en klassisk full-size bil. Så nu er vi to brødre der har fundet interesse for den samme biltype, og vi vil være de eneste der er ejere af Buick Wildcat ?67?er.
Da valget var truffet med køb af en Wildcat, stod det klart at det skulle være en 2 dørs hardtop. Da der nu var en tilsvarende bil i familien, idet min bror har en Wildcat ?67 cabriolet. Derved tog jeg kontakt til Dream-Machines i Varde, og fik aftalt med sælgeren Dan om han kunne finde sådan en, da den vil være svær at finde i USA, idet den er sjælden af sin art. Efter allerede 2 uger blev en god projekt bil fundet, hvor stort set alt skulle renoveres. Den vil være en stor opgave at få den lavet, med mindre der kunne laves noget af de dyre komponenter som var nødvendige, så som interiør og kofangere der kunne laves billigt i USA. Under denne forudsætning kunne bilen hjemtages med disse forbedringer, hvilket har gjort projektet langt mere overskueligt. Bilen blev fragtet i container fra L.A. i Californien til Århus havn til modtagelse. Efter en lille rum tid var den klar til afhentning på Århus havn. Hvor jeg kom sammen med min bror til afhentning af Wildcat`en, hvor den stod så fint og ventede på os. Der var den, den store fede flydere som var sol afbleget fra Californien. Efter nogen gennemsyn kunne det bekræftes, at det var en god projekt bil der var blevet fundet, og ikke umulig at istandsætte, for det var kun overflade rust der var problemet og ikke gennemtæringer. Interiøret var lavet fint nok, samt kofangerne var blevet lavet yderst tilfredsstillende. Så i det store hele var bilen stort set som forventet, med dog få undtagelser af nogle dele der syntes for medtaget af tidens tand, hvor der fra tidligere ejers side, ikke har holdt bilen nok ved lige. Men nu er det bare med at få samlet en hel bil, som nok skulle kunne lade sig gøre med lidt fælles hjælp sammen med min bror, og mange nødvendige reservedele. Dog bliver det en stor opgave i sig selv, da langt de fleste reservedele skal komme fra udlandet, idet bilen er sjælden i Danmark ?kun 2 stk.?, som er importeret her til landet, og d.v.s. ingen ophugnings objekter. Udover dette, har det været intersant at få en bil importeret fra USA, for det vil altid være spændende og se hvad man får ud af det. Da man skal tro på sælgerens udtagelser, og købe bilen uden at have set den i virkeligheden er en tillidssag. Bortset fra de billeder der kunne ses før købet af bilen, som ellers var gode. Men i dette køb var Wildcat`en stort set som forventet. I alt kan jeg godt anbefale andre at købe en amerikaner bil hos Dream-Machines, for der kan man få sit ønske opfyldt, og sælgeren Dan vil altid prøve at gøre sit bedste, for at tilfredsstille kunden.

Dream-Machines kunde :
Luis Lingren Pedersen.

Back